Contracor pištolj za pjeskarenje je alat za usisno pjeskarenje koji je idealan za male poslove ili lokacije sa limitiranom opskrbom zrakom.

Zahvaljujući svojoj lakoći i kompaktnim dimenzijama Contracor pištolj se može koristiti na mjestima gdje bi postavljanje konvencionalnog uređaja za pjeskarenje na pritisak bilo nezgrapno i nezgodno. Pištolj se može koristiti sa svim uobičajenim abrazivnim sredstvima, da očisti ili gravira metal, staklo, kamen ili druge izdržljive površine.
  • Lagani, prenosivi alat jednostavan za transport
  • Pogodan za upotrebu sa svim spremnicima za abrazivna sredstva, ili čak direktno iz vrećice
  • Jednostavan princip rada - samo zaronite usisnu cijev u spremnik sa abrazivom i povucite okidač
  • Jednostavan za upotrebu I održavanje

KOMPLET PAKOVANJE:

Pištolj za pjeskarenje, uisina cijev i usisno crijevo dužine 5 m sa crijevnim spojnicama.

Da bi se poštolj stavio u pogon, samo ga spojite na izvor komprimiranog zraka, i zaronite usisnu cijev, na koju je djelomično spojeno abrazivno crijevo, u spremnik sa abrazivnim sredstvima. Da započnete pjeskarenje, jednostavno pritisnite ručku na pištolju. Ovaj alat radi na Bernoullijevom principu, gdje se područje niskog pritiska stvara prolaskom komprimiranog zraka pored mjesta ubrizgavanja abraziva, gdje je abrazivno crijevo spojeno na pištolj. Ovo područje niskog pritiska uvlači abraziv u zračnu struju, gdje se odvija miješanje. Zračna mješavina abraziva se onda ispušta iz pištolja i udara po površini za pjeskarenje.