Ovo je veoma udobna, lagana i isplativa kaciga pogodna za bilo koju vrstu abrazivnog pjeskarenja.

Kaciga je dizajnirana sa širokim prozorskim zaslonom. Ovo je važna karakteristika kada je pokretljivost operatora limitirana, npr. u sobama za pjeskarenje, dok se čisti unutrašnja površina rezervoara, skladišta, itd.  Dvije leće i zaslon od žičane mreže obezbjeđuju operatoru jasan  pogled na radnu površinu i štite operatora od prašine i abraziva u okolnom zraku.
Zamjenjiva fiksna unutrašnja ćelija pouzdano odgovara kalupu gumenog zaptivača. Zamjenska leća štiti unutrašnju leću od mraza i može se lako zamijeniti. Zaslon od žičane mreže štiti od rikošea sredstava za pjeskarenje. Dizajn jamči neprekidan protok zraka do vizira da bi se spriječilo magljenje. Aspect kaciga je opremljena sa regulatorom pritiska, indikatorom protoka zraka i dugotrajnom kapom.
 
PREDNOSTI:
  1. Dvije leće i zaslon od žičane mreže omogućavaju visoku operativnu vidljivost i sigurnost: Fiksna unutrašnja leća; Jednokratna leća;  Zaslon od žičane mreže.
  2. Otporna, izdržljiva oplata Aspect kacige za pjeskarenje jamči sigurnost operatoru i dugotrajan servisni vijek kacige, dok zračni štit isporučuje neprekidan protok zraka glavi i licu operatora, kako bi se smanjilo zamaranje, spriječilo magljenje i povećala produktivnost i sigurnost.
  3. Vrh kape je produženim prozorskim okvirom zaštićen od rikošea meterijala za pjeskarenje
  4. Upadanje sredstava za pjeskarenje između leća sprječava integrisani vizir dubine 1”.
  5. Jednostavno zatvaranje prozora žlijebom koji poravnava rezu za zatvaranje i indikator.
  6. Kapa je fiksirana za dno ruba kacige prilagodljivom zupčastom kopčom, koja jamči sigurnosno podešavanje i jednostavnu zamjenu.
 
ASPECT jednokratne leće
 
Jednokratne leće od čistog acetata zaštićene mrežastim zaslonom od čelične žice se koriste u svim Aspect 
kacigama za pjeskarenje.
 
Jednokratne leće se mogu zamijeniti u par sekundi, i dostupne su u praktičnom pakovanju od 50 kom.
 
Proizvod br. Tip Opis
30600 ASPECT Kaciga za pjeskarenje, dugotrajna najlonska kapa
30602   Jednokratne leće, pakovanje 50 kom.